ole with wysiwyg

Questions on Palette and Light Palette operation and features
Post Reply
simon
Posts: 28
Joined: Mon Feb 06, 2012 3:15 pm
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: i'm in an opera house in south of france
Location: Toulon, France

ole with wysiwyg

Post by simon » Tue Feb 07, 2012 6:09 am

hello, i want to know if it's possible to use ole and wyg on the same machine.
If it's possible what's the procedure thanks

User avatar
MickCrozier
Posts: 288
Joined: Tue Mar 31, 2009 3:10 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: Melbourne, Australia
Location: Melbourne, Australia

Re: ole with wysiwyg

Post by MickCrozier » Tue Feb 07, 2012 8:48 am

Yep

Download Luminex Wygalizer (here)
Install and Launch it - the default settings should be fine

Open the OLE - In patch routing add Artnet routes as needed. for first universe it would be Start = 1, End = 512, Net Slot is 1.1 (Net slot is kind of an additional soft patch into ip dmx protocols. I can't remember how palette treats this numbering for artnet - but 1.1 = Artnet universe 0. I think 1.2 is artnet universe 1, 1.3 is 2, etc)
Once added make sure they are enabled.
Back to live - from the file menu, Select 'Demo Mode' (random data is transmitted every few minutes to prevent OLE use during a performance)

Now your outputting DMX over artnet, which is being captured by Wygalizer which will translate it for wysiwyg.

Launch Wysiwyg, In one of the menus in the Perform tab is something like 'Devices'.
Add a new device called Eth-dmx. In its config attach your patches to the relevant artnet universes.

The next day - if wysiwyg claims it cannot connect to the eth-dmx device, you've probably forgotten to launch wygalizer.
Formerly Durisian (who died peacefully of digital old age)

simon
Posts: 28
Joined: Mon Feb 06, 2012 3:15 pm
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: i'm in an opera house in south of france
Location: Toulon, France

Re: ole with wysiwyg

Post by simon » Tue Feb 07, 2012 10:34 am

thanks a lot i'll try this today

simon
Posts: 28
Joined: Mon Feb 06, 2012 3:15 pm
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: i'm in an opera house in south of france
Location: Toulon, France

Re: ole with wysiwyg

Post by simon » Tue Feb 07, 2012 5:58 pm

i have tried everything but it does not work. i think that wyg not discovers the chans (0 in chans column)but it connects.
thank you for your help

User avatar
BobbyHarrell
Posts: 2279
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:51 am
Location: Livingston, NJ
Contact:

Re: ole with wysiwyg

Post by BobbyHarrell » Tue Feb 07, 2012 10:41 pm

I've done this in the past with WYG and PaletteOS on an XP machine. Don't have it setup to test right now. I'm not familiar with the Wygalizer.
Bobby Harrell - Product Specialist
Philips Entertainment - Strand Lighting

User avatar
MickCrozier
Posts: 288
Joined: Tue Mar 31, 2009 3:10 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: Melbourne, Australia
Location: Melbourne, Australia

Re: ole with wysiwyg

Post by MickCrozier » Wed Feb 08, 2012 9:47 am

@simon
Have you had wysiwyg working before from another console?
I ask because wysiwyg is a little confuluted - it may be a wysiwyg patch problem.

@bobby - did you do it with shownet?
Formerly Durisian (who died peacefully of digital old age)

User avatar
BobbyHarrell
Posts: 2279
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:51 am
Location: Livingston, NJ
Contact:

Re: ole with wysiwyg

Post by BobbyHarrell » Wed Feb 08, 2012 3:33 pm

It was ShowNet.
Bobby Harrell - Product Specialist
Philips Entertainment - Strand Lighting

simon
Posts: 28
Joined: Mon Feb 06, 2012 3:15 pm
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: i'm in an opera house in south of france
Location: Toulon, France

Re: ole with wysiwyg

Post by simon » Wed Feb 08, 2012 3:42 pm

hi, thanks for your help. i found the solution, it was a problem of driver, I installed the wrong.with the good it works in shownet on the same machine with console and with another machine.

Post Reply