Page 1 of 1

Values in control by macro

Posted: Thu Aug 13, 2015 7:27 am
by GerMan
Hello,
i have a macro for this switch on of the lamps in VariLites VL440 written.
Unfortunately, this does not function because the first value is the focus time in the control.

Code: Select all

//VL440 Lamp On
31/34 control @ dmx 252
sleep 5
release
Can one access by macro also straight the 5th value in the control?

ciao, Maik

Re: Values in control by macro

Posted: Sun Aug 16, 2015 1:31 pm
by BobbyHarrell
I've not done Macros like this so I'll ask Martin to respond here.

Re: Values in control by macro

Posted: Sun Aug 16, 2015 4:35 pm
by msearancke
Do you mean that "Focus Time" is set as a "Control" known type?
If that's the case then its an error in the library.

Couple of things...
1. There is a dedicated "Lamp On" macro built into the system (and you can assign a shortcut to it). Press the select button on screen and then go to "Tools & Macros". You will see lamp on as an option there.
2. You can reference attributes by their dmx offset in the command line. I dont know what the control channel is on a VL440 but you can do something like this:
31/34.7 @ dmx 252
The .7 references whatever is in DMX offset 7 from the base address of the fixture.

Martin

Re: Values in control by macro

Posted: Thu Sep 10, 2015 4:50 am
by GerMan
msearancke wrote:The .7 references whatever is in DMX offset 7 from the base address of the fixture.

Code: Select all

//VL440 Lamp On
31/34.7 @ dmx 252
sleep 5
release
All the same whether ".7 or ".8" ..., the dimmer (.1?) is regulated with it always and is put accordingly for 5 seconds on 99%. :cry:

Are there other possibilities for the use in the macro, without adaptation of the fixture?


ciao, Maik

Re: Values in control by macro

Posted: Thu Sep 10, 2015 10:25 am
by BobbyHarrell
What about just using the prebuilt Lamp On / Off / Reset Macros that are available in the Select > Tools & Macros list?

Re: Values in control by macro

Posted: Fri Sep 11, 2015 1:52 am
by GerMan
BobbyHarrell wrote:What about just using the prebuilt Lamp On / Off / Reset Macros that are available in the Select > Tools & Macros list?
These function perfectly with the suitable parametres.
This create of a suitable macro which can be executed then by Shortcut, is much more comfortable.

ciao, Maik

Re: Values in control by macro

Posted: Fri Sep 11, 2015 8:07 am
by BobbyHarrell
That is available as a Special Shortcut. Go to System Properties > Special Shortcuts > Channels: Lamp On / Off / Reset. My apologies as I can't remember in what version this was added.

The bug that you found where it would apply the macro to intensity has been fixed and is in the latest beta (3.5.1.34).

Re: Values in control by macro

Posted: Wed Sep 16, 2015 11:07 am
by GerMan
When should the new version be released?

ciao, Maik

Re: Values in control by macro

Posted: Wed Sep 16, 2015 11:40 am
by BobbyHarrell
for LDI, late October.