Page 1 of 1

Alpha Profile 1500 profile issue

Posted: Wed Mar 27, 2013 3:58 pm
by Brennan
Hey all,

Found two issues with the console profile for the Clay Paky Alpha Profile 1500.

The profile (as of library 10.1.181) does not let you get to all of the rotating gobos, channel 12 on the fixture (works fine when "gobo shake" is on the encoder), as it does not change when set to slot 2.

Looking at the Output when the rotating gobo wheel is set to "slot 2" I see 7% (18 bit). According to the manual, slot 1 "White" is 0-7% (0-18 bit) and slot 2 "Gobo 1" is 7.5-14.2% (19-37 bit). When I check all of the gobo slots, here is what I find for channel 12 in the Output screen:
Slot 2 = 7% (18 bit)
Slot 3 = 14% (36 bit)
Slot 4 = 21% (54 bit)
Slot 5 = 28% (72 bit)
Slot 6 = 35% (90 bit)
Slot 7 = 42% (108 bit)
It would seem all the numbers are a bit low to that required to activate the proper gobo wheel.

Also, I've found a slight issue with the Colour Wheel RPMs when spinning (channel 5 on the fixture). The wheel does not seem to spin as fast as the RPM read out on the encoder. When looking at the output screen I see that at 75% (190 bit) the RPM reads "98 rpm". If 50% should be 0.2 rpm and 100% should be 160 rpm (numbers from the manual) then 75% should read around 80 rpm.

I did update to fixture library 10.1.208 later the same day as testing. I have not re-tested as the documentation with library 10.1.208 shows the Alpha Profile 1500 last edited November 30th, 2012. I have only tested the Standard profile, not the Vector profile.

Re: Alpha Profile 1500 profile issue

Posted: Wed Mar 27, 2013 4:07 pm
by Brennan
FYI, a link to the manual on the Clay Paky web site:
http://www.claypaky.it/media/documents/ ... 12)_EN.pdf

Re: Alpha Profile 1500 profile issue

Posted: Fri Mar 29, 2013 3:22 pm
by BobbyHarrell

Re: Alpha Profile 1500 profile issue

Posted: Sun Mar 31, 2013 10:51 pm
by Brennan
Awesome!

Thanks for the quick reply.