Page 1 of 1

Console wont start - 2 hours before show

Posted: Sat Apr 23, 2011 11:57 am
by tom
My console wont start. I have 2 hours before show starts
error - runtime error 481
invalid picture

also an error about HCIgridnum or something

help!

Re: Console wont start - 2 hours before show

Posted: Sat Apr 23, 2011 8:48 pm
by tom
Well that fairly sucked.

A short series in Hanover opera. Yesterday everything went fine but today when I went in for show call the palette software wouldn't start up. 10.8.1. It would boot into xp fine but then gave an error mentioning hcgridnum something. Then the invalid picture error later. Tried various combos of installing older versions, also 10.8.3 but each gave one or another of the errors. I could not get it working again.

I exported ASCII files through the ole and imported them into the houses EOS, that worked ok. I lost all independent times but at least the show played. I'll see if I can get more info out of the console when we are back in holland.

Re: Console wont start - 2 hours before show

Posted: Sun Apr 24, 2011 8:59 am
by BrianEvans
Whenever you have Palette start problems, the first thing to do is temporarily get rid of all show files,
so there is nothing to try to load. Sounds like a corrupt show file to me.

Holding shift as Palete is launching, and until it finishes, should keep it from loading a show file as well.

Re: Console wont start - 2 hours before show

Posted: Mon Apr 25, 2011 7:53 am
by jpearce
I've been led to believe if you have a laptop with the OLE and USB drivers installed you can swap that out with the internal processor of the palette. I have a laptop set up to do this, but haven't yet tested it. You'd need at least the dmx out and the channel dongle plugged in.

Brian et al, could you confirm this works?

Re: Console wont start - 2 hours before show

Posted: Mon Apr 25, 2011 9:45 am
by BobbyHarrell
Yes it should work just fine.