Macro To Change Sub Page

Questions on Palette and Light Palette operation and features
Post Reply
GeoffGooch
Posts: 25
Joined: Thu Dec 13, 2007 1:51 pm

Macro To Change Sub Page

Post by GeoffGooch » Fri Mar 30, 2012 1:24 pm

Is there a way to write an M button to change sub pages?

Thanks,
Geoff Gooch

User avatar
MickCrozier
Posts: 288
Joined: Tue Mar 31, 2009 3:10 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: Melbourne, Australia
Location: Melbourne, Australia

Re: Macro To Change Sub Page

Post by MickCrozier » Sat Mar 31, 2012 6:33 am

The long answer:
...

No
Formerly Durisian (who died peacefully of digital old age)

User avatar
BrianEvans
Posts: 700
Joined: Fri Oct 12, 2007 1:11 pm
Location: Orlando, Florida

Re: Macro To Change Sub Page

Post by BrianEvans » Mon Apr 02, 2012 5:58 pm

UI macros work for this,
but the catch is you need to use a blank cue list to space out the timing on the command line,
and the command line must be clear when it runs.

UI macros simulate button presses, so with the right combination, there isn't much you can't do.

The problem is the timing which is why you must use cues with follows for this.
The engine processes so quickly, the function button pages and such won't update before your command is sent.

Here is an example:
Cue 1 - HC.UIMacro('{look}')
Follow 0.5
Cue 2 - HC.UIMacro('{m1}')
or
HC.UIMacro('{m2}')
or
HC.UIMacro('{m3}')
etc.

Do a search in Palette Help under "User interface Macros" for more info.
Brian Evans - System Specialist - Horizon Control Inc.

User avatar
MickCrozier
Posts: 288
Joined: Tue Mar 31, 2009 3:10 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: Melbourne, Australia
Location: Melbourne, Australia

Re: Macro To Change Sub Page

Post by MickCrozier » Fri Apr 06, 2012 8:23 pm

I stand corrected
HC.UIMacro('ClearCommandLine') - could be annoying though
Formerly Durisian (who died peacefully of digital old age)

User avatar
BrianEvans
Posts: 700
Joined: Fri Oct 12, 2007 1:11 pm
Location: Orlando, Florida

Re: Macro To Change Sub Page

Post by BrianEvans » Sat Apr 07, 2012 3:04 am

Yeah, UI macros have their downside.
But if the console is in a mode to accept input from the user on the command line,
the UI macros will always work.
As you said, they are absolutely depending on the command line to be clear before working properly,
and the user sitting in an approprite view. (Live, Blind, etc.)
Brian Evans - System Specialist - Horizon Control Inc.

jpearce
Posts: 11
Joined: Mon Jun 07, 2010 6:47 am
Primary Venue / Use: Other School
Where I Am: Buckinghamshire, UK

Re: Macro To Change Sub Page

Post by jpearce » Thu Apr 19, 2012 5:08 am

A macro command (like BumpLook or SerialWrite) for look page changes that doesn't involve a cue list or the button down/button up bodge would be immensely useful. The other bodges rely too much on the user knowing what they are doing, which in a community or school environment cannot always be relied upon.

Is there any way this could be added for a future release?

Post Reply