Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Questions on Palette and Light Palette operation and features
hollipe
Posts: 27
Joined: Tue Aug 19, 2008 10:45 am
Location: Linz, Austria
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by hollipe » Wed Jul 15, 2009 1:32 am

Hi Brian,

the scanners are always running in mode 3 and we cant change that, cuz they are fix installed at the ceiling of our house.

The scanners are running perfect on the 520. ( also mode 3 )

I dont know, what is here the problem. And alsö, why did strand ask me for all values if they program other things?? I dont need degrees in movement.

We will remove this desk and use our 530 again.

Maybe in 1 year or under the leadership of Selecon something will change.

We need a desk that we can trust if we are making shows and theaters.



Peter

User avatar
jgoss
Posts: 51
Joined: Fri Oct 17, 2008 10:29 pm
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: Miami, Florida USA
Location: Miami, FL

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by jgoss » Wed Jul 15, 2009 3:20 am

hollipe wrote:
Maybe in 1 year or under the leadership of Selecon something will change.
Not to be sticking needles in anybodies eyes, (and totally off topic) but it's my understanding that Selecon was acquired by Phillips, and only the lighting fixture portion of Strand is being integrated with Selecon (aka no more SL series fixtures). The leadership at Selecon isn't actually running Strand now.

Are they?

...
Jon Goss
Head Electrician, Ballet Opera House
Arsht Center for Performing Arts
Miami, FL

User avatar
rschwimmer
Posts: 67
Joined: Wed Jul 08, 2009 10:29 am
Primary Venue / Use: Other
Where I Am: Dallas, TX
Location: Dallas, TX
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by rschwimmer » Tue Jul 21, 2009 11:20 am

jgoss wrote:
hollipe wrote:
Maybe in 1 year or under the leadership of Selecon something will change.
Not to be sticking needles in anybodies eyes, (and totally off topic) but it's my understanding that Selecon was acquired by Phillips, and only the lighting fixture portion of Strand is being integrated with Selecon (aka no more SL series fixtures). The leadership at Selecon isn't actually running Strand now.

Are they?

...
You are absolutely correct. Only the fixtures got integrated with Selecon, and no more SL fixtures.

Peter,

Please be patient like Bobby, Alan, and others have stated. The new software should solve you major problems, and make you happy.

What is your current software that you are running? 10.6.1? Have you had the opportunity to try a beta version at all?

Let me know. I would love to help. I have your same console sitting right next to me all the time. So if you want me to try something, let me know.
Randy Schwimmer - Technical Support - Consoles - Philips Strand Lighting

hollipe
Posts: 27
Joined: Tue Aug 19, 2008 10:45 am
Location: Linz, Austria
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by hollipe » Mon Aug 24, 2009 5:02 am

Hi Randy,

thanks for your message and sorry for the delay, I was 4 weeks off.

First of all : Our dealer changed the console and we have to watch it now for a while.

Our software is 10.6.2, is also new.

When my collegue is back, we will test it and report to you.

Thanks again.

Peter

Aacosta
Posts: 8
Joined: Mon Feb 01, 2010 2:53 pm
Primary Venue / Use: Local Theatre
Where I Am: Winnipeg Canada
Location: Winnipeg Manitoba Canada

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by Aacosta » Mon Feb 01, 2010 3:05 pm

I understand the frustration in these posts. After all, if I am having trouble running my show, my superiors will fire ME. In this economy we feel the pressure of performing and value our jobs. So when we have issues with the lighting desk, then our crew goes into overtime, strand does not pay that bill.

We have been struggling with this desk since before the os 10. Right now we have the Basic Palette I (with a GENLYTE company name on it). Will os 10.6.3 function on this? Is this light board still supported?

DebraCecil
Posts: 21
Joined: Fri Jul 25, 2008 6:25 pm

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by DebraCecil » Mon Feb 01, 2010 3:46 pm

Your board is entirely still supported. 10.6.3 is designed for the whole range of Palettes from the Basic to the Lightpalette VL, including older silver desks. If you are having specific issues currently, please make them known. The developers at Horizon are very good about responding to issues.

hollipe
Posts: 27
Joined: Tue Aug 19, 2008 10:45 am
Location: Linz, Austria
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by hollipe » Thu Jun 17, 2010 1:55 pm

I agree :D :D :D

hollipe
Posts: 27
Joined: Tue Aug 19, 2008 10:45 am
Location: Linz, Austria
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by hollipe » Thu Jun 17, 2010 2:01 pm

Using now 10.6.6 and still crashing.

We are changing this desk to our old strand 530i-- this one is working.

The LightPaletteVL is moving in the corner with a note: Please dont feed!! ( without a dustcover )

On the 530 im using just the subs for the dmx input of the X1. ( Bluelite )

Works very fine without troubles.


Have a nice time,

Peter

User avatar
BobbyHarrell
Posts: 2280
Joined: Fri Oct 12, 2007 10:51 am
Location: Livingston, NJ
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by BobbyHarrell » Mon Jun 21, 2010 2:59 pm

Can you send the Feedback Logs so that we attempt to determine the cause?
Bobby Harrell - Product Specialist
Philips Entertainment - Strand Lighting

hollipe
Posts: 27
Joined: Tue Aug 19, 2008 10:45 am
Location: Linz, Austria
Contact:

Re: Why is it so hard, to make a good lighting desk???

Post by hollipe » Fri Nov 19, 2010 12:34 pm

:P Hi all,

many thanks to Bobby , the new software release 10.8.2 is great now.

We tried the beta first, now this also seems to run stable, I know the bug in the quattro-dmx board- what ever.

And the very great feature now, the " assert only" , thanks Bobby.

There are still some little things we would like to have.

I.e. in the setup there should it be possible to set the assert only too. ( for the lookmasters )

But we can live with this release now.

It is also very great, to have a lot of executerbuttoms now, when setting to " looks on playbacks ".

Therefor it is always very helpful to read the release notes.

So it seems to get a great desk.


Have a nice time,

Peter

Post Reply