Preheat

Questions on Palette and Light Palette operation and features
Post Reply
lxpalette
Posts: 19
Joined: Tue Aug 19, 2008 2:30 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: In my car with the engine running
Location: As close to my car as I can get

Preheat

Post by lxpalette » Mon Sep 08, 2008 3:46 am

Does the Palette support the preheat that we had on the 500 if so where is it and how do we get to it.
Also does it support the "channels in show" display as the 500 once again how do I get to it?
Cheers
bAz 8-)

User avatar
JohnGrimshaw
Posts: 1233
Joined: Tue Oct 16, 2007 12:51 pm
Primary Venue / Use: Other
Where I Am: International Man of Mystery
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: Preheat

Post by JohnGrimshaw » Mon Sep 08, 2008 6:30 am

The palette does a lot of things, but those two remain on the wish list. Not sure what the priority is from the development team. Both have been flagged previously in the development parts of the site.

Perhaps one of the Horizon team might be able to bump these up the priority lists.

;)
...and for more entertainment industry trivia and useless facts, just ask:
John Grimshaw
Managing Director
Stage Fast Pty Ltd

lxpalette
Posts: 19
Joined: Tue Aug 19, 2008 2:30 am
Primary Venue / Use: Professional Theatre
Where I Am: In my car with the engine running
Location: As close to my car as I can get

Re: Preheat

Post by lxpalette » Mon Sep 08, 2008 8:52 am

Thanx John
I hope they do bump it up their list we need it quite badly.

bAz

User avatar
amoyer
Posts: 380
Joined: Tue Mar 11, 2008 5:28 pm
Location: Oakville, ON

Re: Preheat

Post by amoyer » Mon Sep 08, 2008 9:59 am

As for the preheat, there might be a way to get one of the coding geeks :P to write you a script that could do the preheats for you.
Andrew Moyer - Oakville Centre for the Performing Arts
Light Palette Live (v10.8.6)
Rack Palette (v10.8.6)
Classic Palette ii(v10.8.5)

User avatar
JohnGrimshaw
Posts: 1233
Joined: Tue Oct 16, 2007 12:51 pm
Primary Venue / Use: Other
Where I Am: International Man of Mystery
Location: Sydney, Australia
Contact:

Re: Preheat

Post by JohnGrimshaw » Mon Sep 08, 2008 4:37 pm

If you are having a specific dimmer that needs a pre-heat, perhaps the easiest solution would be to record those channels at 1-5% (or whatever preheat level you need) into a submaster, and run up that sub for the show.

You could adjust the dimmer curve to do this, but that is a lot of stuffing around.
...and for more entertainment industry trivia and useless facts, just ask:
John Grimshaw
Managing Director
Stage Fast Pty Ltd

Post Reply